Scania-tankwagens krijgen tweede leven als waterwagens voor brandweer in Argentinië

Hoog bezoek bij TVW Fuel Trucks enkele weken terug. Drie brandweercommandanten uit Argentinië kwamen bij ons langs. Ze zochten ADR-trucks van Scania die kunnen dienen als brandweerwagens voor hun brandweerkazernes. Een uitdaging waarop we een antwoord klaar hadden dankzij onze ervaring met het ombouwen en het wereldwijd exporteren van ADR-trucks.

Toegegeven: het was een hele verrassing toen de drie Argentijnse brandweercommandanten plots voor onze deur stonden. Toch zijn we al langer vertrouwd met de noden van brandweerlui in Zuid-Amerika en hebben we al eerder korpsen uit de brand geholpen. Op heel wat afgelegen en moeilijk bereikbare plaatsen zijn er weinig tot geen waterreserves die de brandweer kan aanspreken om te blussen. Daarom maken de korpsen vaak gebruik van een waterwagen als mobiele watervoorraad.

Sterke reputatie

Na een voorstelling van ons bedrijf en een rondleiding brachten de commandanten een bezoek aan onze demoparking om ons aanbod ADR-trucks te ontdekken. De Argentijnse brandweercommandanten vroegen specifiek naar Scania tankwagens. Van dit merk hebben ze een officiële lokale verdeler en zijn reserveonderdelen vlot verkrijgbaar. Uit ervaring weten we dat bijvoorbeeld ook Mercedes en Volvo interessant kunnen zijn. 

Ongeacht het merk is een omgebouwde ADR-tankwagen ideaal om als mobiele watertank te dienen. En laat maatwerk in het ombouwen van trucks nu net onze specialiteit zijn. Ook voor de export van de trucks hebben we alle expertise in huis. Zo zorgen we ervoor dat alle nodige documenten zijn opgesteld en dat de trucks veilig en volgens de voorschriften ter plaatse raken. Die troeven maken dat we intussen een sterke reputatie hebben opgebouwd in Zuid-Amerika.